Tropical smoothie bowl

Tropical smoothie bowl 1

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Smoothie bowls are ultra healthy, delicious and filling. That’s why they are absolutely everywhere. I already shared my recipe for a peanut butter, banana & cocoa smoothie bowl a few weeks ago, but this one is a reminder that Summer (or at least less frosty weather) is finally on its way (or is it?)…

You can use frozen or fresh fruit, fresh coconut or coconut water & flakes, whichever you have on hand or is more convenient for you. As I use fresh fruit, I refrigerated it the night before.

And as a bonus, this smoothie is vegan, gluten & dairy free!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Tropical smoothie bowl

  • Servings: 2
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Ingredients

  • 2 coconuts, cut open, water saved and flesh shaved into flakes (or 100ml coconut water & a few dried flakes)
  • 1 mango, cubed (200g flesh)
  • ½ a pineapple, cubed  (150g flesh)
  • juice and zest of ½ a lime
  • a few ice cubes

Method

  1. In a mixer, blitz together the coconut water, mango, pineapple, lemon juice and ice cubes.
  2. Pour into the hollow coconuts and top with mango & pineapple chunks, coconut flakes and lime zest.

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Smoothie bowl des tropiques

Tropical smoothie bowl 3

Les smoothie bowls sont hyper délicieux et sains, c’est pourquoi on les voit de partout ! J’ai déjà publié ma recette de smoothie bowl au beurre de cacahuète, banane et cacao il y a quelques semaines, mais celle-ci est une ode aux températures plus chaudes qui se font désirer !

Vous pouvez utiliser des fruits surgelés ou frais, mon choix se porte sur les fruits frais autant que possible. C’est pour cela que je prends la précaution de les réfrigérer la nuit pour les utiliser froids le matin.

Et en bonus, ce smoothie est vegan (végétal), sans gluten et sans lactose !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Smoothie bowl des tropiques

  • Servings: 2
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Ingrédients

  • 2 noix de coco – garder l’eau et couper la chair en copeaux (ou remplacer par de l’eau de coco et des copeaux secs)
  • 1 mango, en cubes (ou 200g)
  • ½ ananas, en cubes (ou 150g)
  • jus et zeste d’½ citron vert
  • quelques glaçons

Méthode

  1. Dans un blender, mixer la mangue, l’ananas, l’eau de coco, le jus de citron vert, et les glaçons.
  2. Verser dans les noix de coco et parsemer de cubes de mangue et d’ananas, de copeaux de coco et de zeste de citron vert.

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5 thoughts on “Tropical smoothie bowl

  1. Miam, c’est tout simple les smoothies mais c’est tellement bon 🙂 et celui-ci m’a l’air ideal pour les beaux jours. Je m’en ferai bien un ce matin, mais je n’ai aucun des ingrédients… 😉

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