Blanc-manger

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Français

I owe this recipe to chef Christophe Michalak which I found in his book “les meilleurs desserts de France” where he explores France’s best desserts.

This delicate dessert is so light and fresh, it’s as if you were drinking coconut water from a fresh coconut just fallen from its tree! Divine! Guadeloupe in a glass!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Blanc-manger

  • Servings: 6
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Ingredients

  • 500ml coconut milk
  • 100g sweetened condensed milk
  • 4g gelatine
  • 1/4 fresh coconut, shaved
  • zest of 1 lime

Method

  1. Place the gelatine in a bowl of cold water and set aside.
  2. In a saucepan, heat the coconut milk to 50°C. Add the gelatine, after squeezing to remove excess water. Whisk until dissolved and remove from heat.
  3. Add the condensed milk and mix with a stick blender for 2 minutes.
  4. Pour into 6 espresso-size glasses and leave to set overnight.
  5. Top with fresh coconut shavings and lime zest.

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Top


Blanc-manger

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Je tiens cette recette de Christophe Michalak, dans son livre ” les meilleurs desserts de France”. Ce blanc-manger est originaire de Guadeloupe et est délicieusement frais et délicat. On croirait boire l’eau d’une noix de coco fraichement tombée du palmier !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Blanc-manger

  • Servings: 6
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Ingrédients

  • 500ml de lait de coco
  • 100g de laut concentré sucré
  • 4g de gélatine
  • ¼ de noix de coco fraiche, en copeaux (utiliser un économe)
  • zeste d’1 citron vert

Méthode

  1. Mettre la gélatine dans un bol d’eau froide.
  2. Mettre le lait de coco à chauffer dans une casserole, porter à 50°C, ajouter la gélatine essorée et fouetter pour dissoudre. Retirer du feu.
  3. Ajouter le lait concentré et mixer au mixeur plongeant pendant 2 minutes.
  4. Couler dans 6 petites verrines et laisser prendre au frais toute une nuit.
  5. Finir avec la noix de coco en copeaux et le zeste de citron.

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