Sushi cake

Sushi cake

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This sushi cake is just a delight. It is very easy to make and because it is Japanese inspired, it only requires a few ingredients with clean flavours on the palate.

If you’d like something else to turn this into a main, my avocados stuffed with wasabi cream cheese are ideal.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Sushi cake

  • Servings: 2
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Ingredients

  • 200g sushi rice
  • 200ml water
  • 2 tbsp rice vinegar
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp vinegar
  • 1 ripe avocado, sliced or cubed thinly
  • 150g fresh salmon, sliced thinly
  • 1 tsp toasted sesame seeds
  • 1 tsp wasabi
  • soy sauce

Method

  1. Rinse the rice under water until it runs clears.
  2. Bring the water to the boil, add the rice, cover and cook until done.
  3. Season with the vinegar, salt & sugar and stir. Leave to cool.
  4. Using a food ring, stack half the rice, half the avocado, ½ tsp wasabi and half the salmon on two serving plate.
  5. Finish with a sprinkle of sesame seeds.
  6. Serve immediately with soy sauce.

Sushi cake 2

Top


Sushi cake

Sushi cake 3

Ce sushi cake est absolument délicieux. Il est facile à faire et parcequ’il est inspiré par la cuisine japonnaise, il ne nécessite qu’une poignée d’ingrédients aux saveurs délicates.

Si vous souhaitez un accompagnement, je recommande mes avocats fourrés au cream cheese & au wasabi.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Sushi cake

  • Servings: 2
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Ingrédients

  • 200g de riz à sushi
  • 200ml d’eau
  • 2 càs de vinaigre de riz
  • 1 càc de sel
  • 1 càc de sucre
  • 1 avocat bien mûr, coupé en fines tranches ou petits cubes
  • 150g de saumon frais, tranché finement
  • 1 càc de wasabi
  • 1 càc de graines de sésame torréifiées
  • de la sauce soja pour servir

Méthode

  1. Rincer le riz sous l’eau du robinet jusqu’à ce qu’elle soit claire.
  2. Porter l’eau à ébullition, ajouter le riz, couvrir et faire cuire le riz.
  3. Assaisonner avec le vinaigre, le sel et le sucre. Laisser refroidir.
  4. Avec un cercle, emplier la moitié du riz, la moitié de l’avocat, la moitié du wasabi et la moitié du saumon. Finir avec les graines de sésame.
  5. Servir immédiatement avec de la sauce soja.

Sushi cake 6

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