Mauritian roti flatbread by Shelina Permalloo

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Deliciously flaky and incredibly easy to make, these roti flatbreads by Shelina Permalloo are a must to accompany your curries. They also work a treat as wraps.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Roti flatbread.

  • Servings: 6
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Ingredients

  • 300g plain flour
  • 4 tbsp vegetable oil + more to brush
  • 150ml warm water
  • 1 tsp salt

Method

  1. In a large bowl, mix all the ingredients together and bring the dough together.
  2. Turn onto a floured surface and kneed for a couple of minutes.
  3. Divide the dough into 6 balls. Roll one into a circle, brush with oil and fold the top part towards the centre and do the same with the bottom. Brush with oil again and fold the sides towards the centre. Leave to rest while you do the same with all the balls. Go back to the first one, and roll it our once again. Heat a large pan and cook the flat bread on both sides until blistered and golden. Repeat with all the dough.

 

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Pains roti mauriciens

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Légèrement feuilletés, ces rotis mauriciens sont parfait pour accompagner un curry. Ils sont aussi superbes en wrap. Une recette facile signée Shelina Permalloo.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Roti

  • Servings: 6
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Ingrédients

  • 300g de farine
  • 150ml d’eau tiède
  • 4 càs d’huile neutre, et un peu plus pour le feuilletage
  • 1 càc de sel

Méthode

  1. Mélanger les ingrédients dans un grand bol pour en faire une boule de pâte.
  2. Poser la boule sur le plan de travail fariné et pétrir la pâte rapidement.
  3. Diviser en 6 petites boules. Étaler la première, badigeonner la surface d’huile. Rabattre le haut de la pâte vers le centre, et le bas de la pâte vers le centre également. Badigonner d’huile et rabattre chaque côté vers le centre également. Répéter avec toute la pâte. Reprendre la première pâte et l’étaler une dernière fois avant de faire cuire dans une poêle préchauffée, sur les deux côtés.

 

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3 thoughts on “Mauritian roti flatbread by Shelina Permalloo

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