Chili con carne

Chili con carne 1

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Nothing screams comfort food more than chili con carne. I love the medley of Mexican flavours and my family ask for it all the time. Hope you’ll enjoy!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Chili con carn

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Ingredients

  • 300g mince beef
  • 250g black beans, drained
  • 150g sweetcorn kernel, if from a can drained
  • 1 red pepper, diced
  • 1 red onion, chopped
  • 3 garlic cloves, chopped
  • 1 can plum tomatoes
  • Salt & pepper
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 tsp smoked hot paprika
  • 2 tsp cumin
  • 2 tsp ground coriander
  • ¼ tsp cinnamon
  • 1 tsp dried oregano
  • To serve: rice, fresh coriander, sour cream and lime wedges

Method

  1. In a large pan, heat the olive oil and sauté the onion and red peppers in the oil, for 5 minutes.
  2. Add the beef and brown it.
  3. Add the garlic, the spices and the seasoning and cook for a couple of minutes.
  4. Add the tomatoes and 100ml water, and cook gently for 30 minutes, or until reduced and thickened.
  5. Add the sweetcorn and the beans.
  6. Serve with all the accompaniments.

Chili con carne 4

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Chili con carne

Chili con carne 2

Rien de plus savoureux et réconfortant qu’un bon chili con carne. C’est un plat qui me plait par dessus tout, il lie des saveurs mexicaines que j’aime particulièrement et toute ma famille l’apprécie. Alors, pourquoi se priver ?

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Chili con carne

Chili con carne

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Ingrédients

  • 300g de boeuf haché
  • 250g de haricots noirs, égouttés
  • 150g de maïs, égoutté
  • 1 poivron rouge, en dés
  • 1 onion rouge, émincé
  • 3 gousses d’ail, hachées
  • 1 boîte de tomates en conserve
  • Sel & poivre
  • 2 càs d’huile d’olive
  • 2 càc de paprika fumé et piquant
  • 2 càc de cumin
  • 2 càc de coriandre moulue
  • ¼ càc de cannelle
  • 1 càc d’origan séché
  • Pour servir : riz, coriandre fraîche, sour cream, citron vert

Méthode

  1. Dans une grande sauteuse, faire revenir l’oignon et le poivron dans l’huile pendant 5 minutes.
  2. Ajouter le boeuf et faire revenir.
  3. Ajouter l’ail, les épices et le sel & poivre, et faire cuire 2 minutes.
  4. Ajouter la tomate et 100ml d’eau, et cuire environ 30 minutes, pour réduire la sauce.
  5. Ajouter les maïs et haricots.
  6. Servir avec tous les accompagnements.

Chili con carne 3

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