Chipotle prawn tacos

Chipotle prawn tacos

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Tacos are the ultimate Mexican street food. I’ve had the chance to eat dozens of authentic tacos while travelling through California a few months ago and my favourite ones were either cod or prawn ones.

The tacos shells are traditionally made out of masa harina, or maize flour, from corn. It gives it a unique flavour that I haven’t been able to find in shop-bought tortillas, but overall the experience is still pretty amazing.

I have slightly adapted this recipe from a Waitrose recipe card.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Chipotle prawn tacos

  • Servings: 6
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Ingredients

  • 12 mini corn tortilla
  • 300g red cabbage, thinly shredded
  • juice of 2 limes
  • 2 tsp acacia honey
  • 2 small shallots, thinly sliced
  • 4 tsp chipotle paste
  • 8 generous tbsp sour cream
  • 700g raw prawns, thawed if frozen
  • 2 tbsp vegetable oil
  • 2 avocados, thinly sliced
  • 1/2 tsp hot smoked paprika
  • salt & pepper
  • a small bunch of coriander leaves
  • more lime wedges to serve

Method

  1. In a large bowl, mix the lime juice, honey & 2 generous pinches of salt. Add the cabbage & shallot. Mix to coat and set aside to pickle.
  2. In another bowl, pour the sour cream and chipotle paste and mix just enough to marble.
  3. Heat a large pan and toast the tortillas until lightly brown on each side. Wrap in foil to keep warm.
  4. Heat another large pan, and add the oil. Pat the prawns dry & season with the paprika, salt & pepper. Fry until pink and cooked through.
  5. Assemble the tacos: spread a tbsp of the spicy cream, add the cabbage/shallot salad, slices of avocado, prawns, coriander leaves and serve immediately.

Chipotle prawn tacos 1

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Tacos aux crevettes

Chipotle prawn tacos 2

Les tacos sont la street food mexicaine la plus populaire. J’ai eu la chance d’en dévorer des dizaines alors que je sillonnais la Californie il y a quelques mois, et mes préférés sont ceux au cabillaud ou aux crevettes.

Les tortillas sont traditionnellement faites avec de la masa harina, ou farine de maïs, qui leur procure un goût asse complexe. Je n’ai malhereusement jamais retrouvé cette saveur dans les tortillas du commerce, du moins en Europe, mais cela n’empêche pas d’apprécier le mariage d’épices et de textures.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Tacos aux crevettes

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Ingrédients

  • 12 tortillas de maïs
  • 300g de chou rouge, émincé très finement
  • jus de deux citrons verts
  • 2 càc de miel d’acacia
  • 2 petites échalottes, émincées très finement
  • 4 càc de sauce chipotle
  • 8 càs de sour cream
  • 700g de crevettes crues, décongelées si surgelées
  • 2 càs d’huile neutre
  • 2 avocats, finement tranchés
  • 1/2 càc de paprika fumé piquant
  • sel & poivre
  • des quartiers de jus de citron vert pour servir
  • des feuilles de coriandre

Méthode

  1. Dans un grand bol, mélanger le jus de citron vert, le miel et 2 grosses pincées de sel. Ajouter le chou et l’échalotte. Mélanger et laisser mariner.
  2. Dans un autre bol, marber la sauce chipotle dans la sour cream.
  3. Faire chauffer une grande poêle et faire toaster les tortillas sur les deux faces. Les emballer dans de l’aluminium pour les garder chaudes.
  4. Dans une autre poêle, faire chauffer l’huile. Absorber l’excès d’eau des crevettes avec du sopalin et assaisonner avec sel, poivre et paprika et les faire sauter.
  5. Assembler les tacos: étaler de la crème épicée, puis ajouter la salade de chou/échalotte, puis l’avocat, les crevettes et la coriandre. Servir aussitôt.

 

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