Espresso panna cotta

Espresso panna cotta

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I am an unconditional lover of coffee dessert, that’s not a secret! This dessert is simple and delicious, a perfect way to end an Italian meal. It has this signature wobble movement and dissolves on the tongue so nicely…

I use halal gelatine, but if you need a vegetarian alternative using agar, check out these fruity rainbow panna cotta.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Espresso panna cotta.

  • Servings: 4
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Ingredients

  • 300ml double cream
  • 100ml strong espresso
  • 100ml whole milk
  • 1 tbsp instant espresso powder
  • 80g soft dark brown sugar
  • 1 tsp vanilla paste
  • 2.5 leaves gelatine

Method

  1. Soak the gelatine in cold water.
  2. Mix the espresso, milk, cream and vanilla in a bowl.
  3. Pour a third of the mixture into a pan and add the sugar and coffee powder, and heat until dissolved, whisking occasionally.
  4. Remove from the heat and add the gelatine – make sure you squeeze any excess water out. Whisk to dissolve. Pour back into the bowl.
  5. Ladle the mixture into 4x125ml ramequins and chill to set for 4 hours.
  6. Decorate to your liking before enjoying.

 

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Panna cotta à l’expresso

Espresso panna cotta 1

Je suis une fan absolue des desserts au café. La panna cotta c’est un jeu d’enfant, le plus dur c’est de la laisser prendre au frais…

J’utilise de la gélatine halal, mais si vous souhaitez avoit une recette végétarienne avec de l’agar, consultez ma recette de panna cotta aux fruits.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Panna cotta expresso

  • Servings: 4
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Ingrédients

  • 300ml de crème fleurette entière
  • 100ml de lait entier
  • 100ml d’expresso
  • 1 cas d’expresso instantané en poudre
  • 2.5 feuilles de gélatine
  • 1 cac d’extrait de vanille
  • 80g de sucre brun

Méthode

  1. Mettre la gélatine dans un bol d’eau froide.
  2. Mélanger le lait, la crème, la vanille et l’expresso dans un bol.
  3. Transférer un tiers du mélange dans une casserole, ajouter le sucre et l’expresso en poudre, et chauffer pour dissoudre le sucre.
  4. Hors du feu, ajouter la gélatine essorée et fouetter délicatement. Retourner le mélange dans le bol pour combiner.
  5. Verser le mélange dans 4 ramequins et mettre au frais au moins 4 heures.
  6. Décorer avant de déguster.

 

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