Rose strawberries & cream

Rose strawberries & cream 1

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Strawberries & cream, yes but not as you know it! This is a delicious cup full of fruit, mixed into a coulis and chopped for a great mouth texture, scented with vanilla & rose water, and topped with a delicate cloud of vanilla whipped cream. Crushed pistachios will bring some crunch and flavour to this fresh dessert.

For a little twist, you could add a scoop of pistachio ice-cream that will bring even more freshness and flavour to the dish.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Rose strawberries & cream

  • Servings: 4
  • Time: 15 mins
  • Print

Ingredients

  • 800g good quality strawberries
  • 1 to 2 tsp rose water, to taste
  • 2 tsp vanilla paste
  • 200ml double cream
  • 1 tbsp icing sugar
  • 1 small handful chopped pistachios

Method

  1. Wash, hull and dry the strawberries. Place half of them in a blender and mix with 1 tsp vanilla and rose water. Reserve the coulis in a large bowl
  2. Chop the rest of the strawberries in small cubes and add to the coulis.
  3. Whip the cream, sugar and remaining vanilla in a stand mixer until light and fluffy. Transfer to a piping bag.
  4. Divide the strawberry mix into 4 cups and top with the cream. Finish with a sprinkling of pistachios.

Rose strawberries & cream with pistachio ice cream

Top


Coupe de fraises à l’eau de rose & chantilly

Rose strawberries & cream

Des fraises à la chantilly, oui mais pas telles que vous les connaissez ! Celles-ci sont pleines de texture, coulis et morceaux, et parfumées à la rose, avant d’être surmontées par un nuage de crème chantilly vanillée. Les pistaches apportent leur saveur et leur croquant à ce dessert tout en fraîcheur.

Pour plus de gourmandise, vous pouvez ajouter une boule de glace pistache (voir photo dans l’article en anglais).

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Fraises à la rose et chantilly

  • Servings: 4
  • Time: 15 mins
  • Print

Ingrédients

  • 800g de fraises de qualité
  • 1 ou 2 càc d’eau de rose
  • 2 càc de vanille
  • 200ml de crème liquide
  • 1 càs de sucre glace
  • 1 petite poignée de pistaches hachées

Méthode

  1. Lavez, équeutter et sécher les fraises. Mettre la moitié dans un blender et mixer avec l’eau de rose et la moitié de la vanille. Réserver dans un bol.
  2. Couper le reste des fraises en petits cubes et ajouter au coulis.
  3. Monter la crème en chantilly avec le sucre et le reste de la vanille, et mettre dans une poche à douille.
  4. Répartir les fraises dans 4 verres, ajouter la crème et finir avec des pistaches.

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