Strawberries & cream, yes but not as you know it! This is a delicious cup full of fruit, mixed into a coulis and chopped for a great mouth texture, scented with vanilla & rose water, and topped with a delicate cloud of vanilla whipped cream. Crushed pistachios will bring some crunch and flavour to this fresh dessert.
For a little twist, you could add a scoop of pistachio ice-cream that will bring even more freshness and flavour to the dish.
I say Miam Miam & Yum to that! Do you?
Rose strawberries & cream
Ingredients
- 800g good quality strawberries
- 1 to 2 tsp rose water, to taste
- 2 tsp vanilla paste
- 200ml double cream
- 1 tbsp icing sugar
- 1 small handful chopped pistachios
Method
- Wash, hull and dry the strawberries. Place half of them in a blender and mix with 1 tsp vanilla and rose water. Reserve the coulis in a large bowl
- Chop the rest of the strawberries in small cubes and add to the coulis.
- Whip the cream, sugar and remaining vanilla in a stand mixer until light and fluffy. Transfer to a piping bag.
- Divide the strawberry mix into 4 cups and top with the cream. Finish with a sprinkling of pistachios.
Coupe de fraises à l’eau de rose & chantilly
Des fraises à la chantilly, oui mais pas telles que vous les connaissez ! Celles-ci sont pleines de texture, coulis et morceaux, et parfumées à la rose, avant d’être surmontées par un nuage de crème chantilly vanillée. Les pistaches apportent leur saveur et leur croquant à ce dessert tout en fraîcheur.
Pour plus de gourmandise, vous pouvez ajouter une boule de glace pistache (voir photo dans l’article en anglais).
Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?
Fraises à la rose et chantilly
Ingrédients
- 800g de fraises de qualité
- 1 ou 2 càc d’eau de rose
- 2 càc de vanille
- 200ml de crème liquide
- 1 càs de sucre glace
- 1 petite poignée de pistaches hachées
Méthode
- Lavez, équeutter et sécher les fraises. Mettre la moitié dans un blender et mixer avec l’eau de rose et la moitié de la vanille. Réserver dans un bol.
- Couper le reste des fraises en petits cubes et ajouter au coulis.
- Monter la crème en chantilly avec le sucre et le reste de la vanille, et mettre dans une poche à douille.
- Répartir les fraises dans 4 verres, ajouter la crème et finir avec des pistaches.
que cela donne envie!
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