Earthy, sweet, spicy and flavourful. One thing is for sure, this dip is everything but boring. It is perfect with crudités and toasted flat bread.
Zaatar is a fantastic Middle-Eastern flavour, a herb & spice mix with sumac, oregano, cumin, salt & marjoram.
I say Miam Miam & Yum to that! Do you?
Beetroot & zaatar dip
Ingredients
- ½ tbsp zaatar
- 50g Greek yogurt
- 200g cooked beetroot
- 1tsp chilli flakes
- 1 tsp dried garlic powder
- 1 tbsp lemon juice
Method
- Place the ingredients in a blender and blend until smooth.
- Plate up and serve with crudités and toasted pita bread.
Dip de betterave au zaatar
Ce dip est absolument délicieux et a tout pour lui: doux, acidulé, plein de saveurs, frais et juste parfait pour les apéros accomagnés de crudités ou de pain type pita, toasté.
Le zaatar est un mélange magique d’herbes et d’épices du Moyen-Orient composé de sumac, d’origan, de cumin, de sel et de marjolaine.
Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?
Dip de bettrave au zaatar
Ingrédients
- ½ càs de zaatar
- 50g de yaourt grec
- 200g de betterave cuite
- 1 càc de piment en poudre
- 1 càc d’ail en poudre
- 1 càs de jus de citron
Méthode
- Mettre tous les ingrédients dans un blender et mixer pour obtenir une belle purée.
- Servir avec des crudités et du pain pita toasté.