Grilled red peppers & egg salad

Roasted red peppers & egg salad 2

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This is a delicious simple but fresh salad to have as a side dish or as a starter, and will instantly bring sunshine on your table!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Roasted red peppers & egg salad

  • Servings: 4
  • Time: 30 mins
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Ingredients

  • 6 red peppers
  • 2 eggs
  • 16 black olives
  • small bunch of parley, chopped
  • 1 garlic clove, grated
  • salt & pepper
  • 1 tsp harissa paste, or to taste
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 tbsp balsamic vinegar

Method

  1. Prepare the peppers by char-grilling (or roasting) until black. Reserve in a freezer bag until cold enough to handle, then peel, discard pips and stem, and dice.
  2. In the meantime, cook the eggs in boiling water for 9 minutes. Peel, leave to cool and grate with a coarse grater.
  3. Season the peppers with the parsley, garlic, salt & pepper, harissa, the olive oil and vinegar, and toss to coat.
  4. Transfer into a serving plate, top with the eggs, olives and some parsley.

Top


Salade de poivrons grillés aux œufs

Roasted red peppers & egg salad 2

 

Cette salade est pleine de fraîcheur et de soleil. Super facile à faire, elle est idéale en entrée ou en accompagnement.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Salade de poivrons grillés

  • Servings: 4
  • Time: 30 mins
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Ingrédients

  • 6 poivrons rouges
  • 2 œufs
  • 16 olives noires
  • un petit bouquet de persil
  • 1 gousse d’ail, râpée
  • sel & poivre
  • 1 càc de harissa
  • 3 càs d’huile d’olive
  • 1 càs de vinaigre balsamique

Méthode

  1. Préparer les poivrons en les grillant (ou les rôtir au four) jusqu’à ce qu’ils deviennent noirs. Réserver dans un sac pour congélateur. Quand ils sont assez froids pour ne pas vous brûler les doigts, les peler, retirer les pépins et la queue, et les couper en cubes.
  2. Pendant ce temps, cuire les œufs dans de l’eau bouillante pendant 9 minutes. Peler, laisser refroidir et râper avec une râpe manuelle.
  3. Assaisonner les poivrons avec le persil, l’ail, le sel & poivre, la harissa, l’huile et le vinaigre, et mélanger pour bien enrober.
  4. Transférer dans le plat de service, ajouter les œufs, les olives et un peu de persil.

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