This fragrant drink is my new obsession: a delicious pomegranate juice, mixed with lemon juice and subtly flavoured with rose water & mint. It goes perfectly well with North African or Middle Eastern dishes.
I also make this drink with orange blossom water instead of rose water, and it is a nice variation.
You can either buy good quality pomegranate juice or juice pomegranates yourself – all you need to do is collect the seeds from 5 large pomegranates, blitz them in a blender and pass the mixture through a sieve to collect the juice.
I say Miam Miam & Yum to that! Do you?
Pomegranate, lemon & rose mocktail
Ingredients
- 700ml pomegranate juice
- 1 lemon, juiced
- 1 lemon, sliced
- 1 small bunch of mint – leaves only
- 1 tsp rose water – or to taste depending on its potency
- seeds from 1/4 pomegranate (or 4 tbsp)
- ice to serve
Method
- Pour the pomegranate juice, lemon juice and rose water in a large jug or bottle.
- Place the ice in serving glaces, add lemon slices, mint leaves, pomegranate seeds and pour the juice on top.
- Enjoy!
Mockatil de grenade au citron et à la rose
C’est un délicieux mocktail que je vous propose aujourd’hui ; un savant mélange de jus de grenade, avec un filet de jus de citron et subtilement parfumé à l’eau de rose et à la menthe.
L’eau de rose peut être remplacée par de l’eau de fleur d’oranger pour varier les plaisirs.
Cette boisson rafraîchissante va parfaitement avec les plats nord-africains ou moyen-orientaux, comme vous pourrez l’imaginer.
Vous pouvez acheter du jus de grenade, ou le faire maison. Pour cela, il suffit de récolter les graines de 5 grosses grenades, de les passer au blender puis au chinois.
Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?
Mocktail de grenade à la menthe et à la rose
Ingrédients
- 700ml de jus de grenade
- 1 citron, pour son jus
- 1 citron, en rondelles
- une douzaine de feuilles de menthe
- 1 càc d’eau de rose – plus/moins selon sa puissance
- les graines d’1/4 de grenade – ou 4 càs
- des glaçons pour servir
Méthode
- Dans un pichet, mélanger le jus de grenade, le jus de citron et l’eau de rose.
- Mettre les glaçons dans les verres, avec des rondelles de citron, des graines de grenade, des feuilles de menthe et verser le jus dessus.
- Servir immédiatement.