Spanish gambas pilpil

Gambas a la plancha

FrançaisGambas a la plancha are a classic Spanish dish of grilled prawns, with plenty of lemon, chili, garlic and parsley… Sunshine on a plate!

For more tapas, check out my patatas bravas and my red pepper & manchego.

Tapas

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Gambas pilpil

  • Servings: 4
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Ingredients

  • 400g raw prawns, de-veined and butterflied
  • 1 large lemon, 1/2 juiced and 1/2 sliced
  • 1 garlic clove, sliced
  • 1 small bunch of parsley, chopped
  • 1 chili, chopped
  • 1 tsp paprika
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 tbsp butter, melted
  • salt
  • crusty bread to serve

Method

  1. Marinate the prawns in all the ingredients for 5 minutes and grill on a plancha (or large pan) until the prawns are cooked.
  2. Top with more parsley and serve immediately with some bread.

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Gambas pilpil

Gambas a la plancha 1

Des petites crevettes sautées dans du jus de citron, de l’huile d’olive et plein d’autres choses délicieuses ! C’est ça des gambas pilpil, une tapa qui ravira les papilles de vos convives sans aucun doute.

Pour plus de tapas, consultez ma recette de patatas bravas et de poivrons rouges & manchego.

Tapas

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Gambas pilpil

  • Servings: 4
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Ingrédients

  • 400g de crevettes crues, deveinées
  • 1 gousse d’ail, tranchée
  • 1 petit bouquet de persil, haché
  • 1 jus de citron
  • 1 cac de paprika
  • 2 cas d’huile d’olive
  • 2 cas de beurre, fondu
  • sel
  • du pain pour servir

Méthode

  1. Faire mariner les ingrédients 5 minutes et faire griller sur une plancha (ou une grande poêle) jusqu’à ce que les crevettes soient cuites.
  2. Servir immédiatement avec du pain.

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