Cinnamon, honey & orange blossom orangeade

Orangeade cinnamon honey orange blossom 6

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This orangeade is as refreshing as it gets. But it’s not the average orangeade, trust me! It is delicately scented with orange blossom water, cinnamon and honey. It is perfect as a spring/summer drink, or to go with any North-African / Middle-Eastern meal.

Notes:

  • You might want to double the recipe as this keeps well in the fridge and I am sure everybody will want seconds.
  • You could also replace the orange blossom water with rose water.
  • This recipe makes a great base for granitas or slushies too

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Orangeade

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins
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Ingredients

  • 350ml freshly pressed orange juice
  • zest of 2 oranges
  • 3 cinnamon sticks
  • 3 tbsp honey
  • 1 tbsp orange blossom water
  • 150ml water for the syrup
  • 500ml water to top up
  • To serve / garnish (optional): dried rose petals, cinnamon bark, honey, orange slices, mint leaves

Method

  1. Make the syrup by bringing to the boil 125ml water, with the honey, orange zest and cinnamon sticks. Turn the heat off and leave to infuse while cooling down.
  2. Press the oranges and pass the juice through a sieve to get rid of all the bits. Place in a 1L empty bottle.
  3. Add the syrup.
  4. Top up with water.

Orangeade cinnamon honey orange blossom 3

Top


Orangeade à la cannelle, au miel & à l’eau de fleur d’oranger 

Orangeade cinnamon honey orange blossom 7

Par définition, cette orangeade est super rafraichissante. Mais ce n’est pas une quelconque orangeade. Elle est délicatement parfumée à la cannelle, au miel et à l’eau de fleur d’oranger. C’est ce qui la rend idéale pour accompagner des menus orientaux, qu’ils soient nord-africains ou du Moyen-Orient.

Notes :

  • Vous pouvez doubler les quantités puisque cette boisson se conserve bien.
  • Vous pouvez aussi varier le parfum en remplaçant l’eau de fleur d’oranger par de l’eau de rose.
  • Cette recette est aussi une excellente base pour faire des granitas ou des slushies (boissons glacées pilées)

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Orangeade

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins
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Ingrédients

  • 350ml de jus d’orange pressé
  • zeste de 2 oranges
  • 3 bâtons de cannelle
  • 3 càs de miel
  • 1 càs d’eau de fleur d’oranger
  • 150ml d’eau pour le sirop
  • 500ml d’eau pour compléter
  • Pour servir / décorer (optionnel): des pétales de rose séchées, des bâtons de cannelle, du miel, des rondelles d’oranges, de la menthe

Méthode

  1. Porter 150ml d’eau à ébullition avec les zeste d’orange, la cannelle, la fleur d’oranger et le miel. Retirer du feu et laisser infuser et refroidir.
  2. Presser les oranges et passer au chinois pour retirer la pulpe.
  3. Verser le jus dans une bouteille d’un litre vide.
  4. Ajouter le sirop.
  5. Compléter avec l’eau.

Orangeade cinnamon honey orange blossom 1

 

 

 

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