Easy chickpea curry

Chickpea curry

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This is one of the easiest, cheapest and quickest curries, that is packed with flavour and is very comforting. It can be vegan if you choose the appropriate yogurt.

The magic of this dish resides in the fact that if you save the liquid from the can of chickpeas (called aquafaba) you can make a vegan chocolate mousse for dessert too. Check this recipe out! 

This curry goes well with naan bread or roti.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Easy chickpea curry

  • Servings: 2
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Ingredients

  • 2 x 400g cans chickpeas (drained but keep the juice to make chocolate mousse!)
  • 2 x 400g cans peeled, chopped tomatoes
  • 200ml water
  • 4 tbsp vegetable oil
  • 1 onion, chopped
  • 2 tbsp curry powder
  • 2 tsp grated ginger
  • 2 cloves garlic, grated
  • 2 tsp chilli powder
  • chopped coriander & (coconut) yogurt to serve
  • salt

Method

  1. In a large saucepan, heat up the oil and add the spices and the onion. Cook for 5 minutes and add the garlic and ginger. Fry for another minute.
  2. Add the tomatoes and water, season, cover and simmer for 15 minutes.
  3. Add the drained chickpeas and cook for 5 minutes.
  4. Serve with yogurt, coriander and naan/roti.

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Curry de pois chiches

Chickpea curry 2

Voici une recette facile, économique et ultra rapide : un curry de pois-chiches avec des saveurs qui vous feront voyager. Il peut etre végétalien si vous choisissez un yaourt de coco par exemple.

La magie de se plat réside dans le fait qu’avec le jus contenu dans la boite de pois-chiches (appelé aquafaba), vous pouvez faire une mousse au chocolat aérienne et délicieuse.

Ce curry s’accompagne de pains naan ou de rotis par exemple.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Curry de pois-chiches

  • Servings: 2
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Ingrédients

  • 2 conserves de 400g de pois chiches, égouttées (garder le jus pour faire de la mousse au chocolat !)
  • 2 boites de tomates pelées en jus
  • 200ml d’eau
  • 4 cas d’huile
  • 2 cas de poudre de curry
  • 2 cac de gingembre râpé
  • 2 gousses d’ail, râpée
  • 2 cac de poudre de piment
  • coriandre fraiche et yaourt (de coco) pour servir
  • sel

Méthode

  1. Faire chauffer l’huile dans une sauteuse et faire revenir les oignons et les épices pendant 5 minutes. Ajouter le gingembre et l’ail.
  2. Ajouter la tomate et l’eau, et laisser mijoter couvert 15 minutes.
  3. Ajouter les pois-chiches et cuire 5 minutes.
  4. Servir avec du yaourt et de la coriandre, et du naan/roti.

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