Mexican fish tostadas

Mexican fish tostadas 2

Français

Perfect to feed a crowd, these fish tostadas are bursting with fresh and clean flavours, bringing Mexico straight to your plate. Wash these down with my piña colada mocktails for an authentic all-round experience!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Mexican fish tostadas 4

Mexican fish tostadas

  • Servings: 4
  • Print

Ingredients for the tostadas

  • 4 large corn tortillas, cut into 4 discs with a large cookie cutter
  • 1 little gem lettuce, finely shredded
  • 1 corn on the cob
  • ½ a red pepper, diced
  • ½ a small red onion, diced
  • a dozen cherry tomatoes, quartered
  • a few sprigs coriander, leaves only
  • 400g cod, cut into 16 slices
  • 2 tbsp plain flour
  • 1 tsp smoked paprika
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 tsp chilli flakes
  • salt & pepper
  • lime wedges to serve
  • 2 tbsp olive oil

Ingredients for the sauce

  • ½ a ripe avocado
  • 60g Greek yogurt
  • 60ml water
  • 1 small bunch coriander
  • 1 very small garlic clove, grated
  • salt & pepper
  • juice of ½ a lime

Method

  1. Roast the corn in a preheated oven at 180C for 20 minutes. Remove the kernels and reserve.
  2. Make the sauce by mixing all the sauce ingredients in a blender. Season and reserve.
  3. Mix the flour and seasoning in a large bowl. Add the fish and mix gently to coat. Remove the excess and shallow fry on both sides in a preheated pan. Reserve.
  4. Arrange the tortilla discs onto a serving board. Spread the sauce on each of them, and top with some salad.
  5. Add the fish and finish with the corn, red pepper, onion, tomatoes and fresh coriander. Enjoy!

Mexican fish tostadas 5

Top


Tostadas mexicaines au cabillaud

Mexican fish tostadas 1

Ces petites tostadas mexicaines au cabillaud sont de parfaites bouchées pleines de saveurs fraiches et vous feront voyager vers le pays de Speedy Gonzalez sans aucun doute. Essayez mes mocktails ananas coco pour les accompagner, un vrai bonheur !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Tostadas mexicaines au cabillaud

  • Servings: 4
  • Print

Ingrédients

  • 4 grandes tortillas de maïs dans lesquelles is faut découper 4 cercles à l’emporte-pièce
  • 1 sucrine, lavée et coupée en fine lamelles
  • 1 épi de maïs
  • ½ poivron rouge, coupé en dès
  • ½ oignon rouge, coupé en dès
  • une dizaine de tomates cerise, coupées en quartiers
  • quelques feuilles de coriandre
  • 400g de cabillaud coupé en 16 tranches
  • 2 càs de farine
  • 1 càc de paprika fumé
  • 1 càc de cumin
  • 1 càc de coriandre moulue
  • 1 càc de piment en poudre
  • sel & poivre
  • quartiers de citron vert pour servir
  • 2 càs d’huile d’olive

Ingredients pour la sauce

  • ½ avocat bien mûr
  • 60g de yaourt grec
  • 60ml d’eau
  • 1 petit bouquet de coriandre
  • 1 petite gousse d’ail, rapée
  • sel & poivre
  • jus d’un demi citron vert

Méthode

  1. Faire cuire le maïs dans un four préchauffé à 180C pendant 20 minutes. Couper les grains et réserver.
  2. Faire la sauce en mixant tous les ingrédients dans un blender. Assaisonner et réserver.
  3. Mélanger la farine et les épices dans un bol. Ajouter le poisson et mélanger délicatement pour bien l’enrober. Faire frire dans une poele chaude avec de l’huile d’olive sur les deux faces. Débarasser et réserver.
  4. Arranger les cercles de tortillas sur une grande planche. Etaler la sauce et ajouter un peu de salade sur chacun des cercles.
  5. Ajouter le poisson et finir avec les grains de maïs, le poivron, l’oignon, la tomate et la coriandre et déguster sans attendre !

Mexican fish tostadas

Haut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s