Pear & raisins spiced porridge

pear-raisins-spiced-porridge-2

Français

Hearty, warming and comforting, this porridge is also a healthy way to start the day. The variations are endless, and this one is particularly nice with the fragrant spices that compelement the fruit.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Pear & raisins spiced porridge

  • Servings: 1
  • Print

Ingredients

  • 40g jumbo oats
  • 250ml whole milk
  • 4 star anise
  • 1 cinnamon stick + 1 pinch ground cinnamon
  • seeds from ¼ vanilla pod
  • 20g raisins
  • half a ripe pear, sliced
  • 1 tbsp honey

Method

  1. Put the raisins in a bowl and cover with hot water. Leave to soak so they become plump and juicy while the porridge is cooking.
  2. Place the oats, cinnamon, star anise, vanilla and milk in a pan, bring to the boil and cook for 5 minutes, stirring occasionally.
  3. Remove spices, pour porridge into a bowl. Top with the pear, the drained raisins and the honey.

Top


Porridge épicé aux poires et raisins secs

pear-raisins-spiced-porridge-3

Un bon petit-déjeuner venu tout droit de Grande-Bretagne, le porridge est un incontournable des matins so British! Il existe un tas de variantes de ces flocons d’avoines cuits dans du lait, celle que je vous propose est parfumées aux douces épices d’hiver qui accompagnent hyer bien ces fruits de saison.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Porridge épicé aux poires et raisins secs

  • Servings: 1
  • Print

Ingrédients

  • 40g de flocons d’avoine
  • 250ml de lait entier
  • 4 anis étoilés
  • 1 bâton de cannelle + 1 pincée de cannelle moulue
  • les grains d’un quart de gousse de vanille
  • une quart de poire mure, en lamelles
  • 20g de raisins secs
  • 1 càs de miel

Méthode

  1. Mettre les raisins secs dans un bol, cuvrir d’eau chaude et laisser gonfler pendant que les flocons d’avoine cuisent.
  2. Mettre les flocons d’avoine, le lait, l’anis, la cannelle et la vanille dans une casserole. Porter à ébullition et faire cuire sur feu doux 5 minutes, en remuant de temps en temps.
  3. Retirer les épices et verser le porridge dans un bol. Ajouter la poire, les raisins secs et le miel.

pear-raisins-spiced-porridge

Haut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s