Goat’s truffles

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Fabulous finger food, these goat’s cheese truffles will be the perfect nibbles with some drinks to start a dinner party.

These are just a few examples of coatings, but trully, be inspired and try a variation of nuts, seeds, dried fruit, spices, herbs  and hidden ingredients (yes, there is a black grape hidden in the plain ball – I love a surprise!). Serve with cocktail sticks, crackers and honey or olive oil to dip in, if desired.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Goat's cheese truffles

  • Servings: 12 pieces
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Ingredients

  • 150g goat’s cheese log
  • 15g pistachios, chopped with a knife
  • 15g dried cranberries, chopped with a knife
  • 2 pinches freshly ground black pepper
  • 2 pinches chilli flakes
  • 2 pinches dried oregano
  • 2 black seedless grapes

Method

  1. Slice the goats cheese into 6, then halve each slice into 2. Roll each piece between the palms of your hands to form balls and refrigerate while you prepare the coatings.
  2. Roll the grape and the cheese together to encase the grape into the cheese ball.
  3. Prepare the other ingredients.coat 2 balls per coating. For the spices, I recommend only making a ring, as they are quite powerful, you dont want a mouthfull of fiery chilli flakes or black pepper!
  4. Refrigerate until service, but remember to take them out of the fridge about 10 minutes before enjoying so they are perfectly creamy.

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Truffes de chèvre

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Ces petites bouchées crémeuses, fondantes et parfois croquantes seront les stars de vos apéritifs. Faciles et rapides à faire, les enrobages sont innombrables, pensez aux différentes épices, herbes sèches ou fraîches, fruits secs, noix… Et parfois, les apparences sont mêmes trompeuses, la truffe toute simple et blanche renferme en fait un raisin noir bien juteux. J’adore l’effet surprise ! N’hésitez pas à les servir avec des pics, des crackers et du miel ou de l’huile d’olive pour tremper.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Truffes de fromage de chèvre

  • Servings: 12 truffes
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Ingrédients

  • 150g de fromage de chèvre (soit une bûche)
  • 2 raisins noirs sans pépins
  • 2 pincées de flocons de piment
  • 2 pincées de poivre noir du moulin
  • 2 pincées d’origan séché
  • 15g de cranberries séchées, hachées au couteau
  • 15g de pistaches, hachées au couteau

Méthode

  1. Couper le fromage en 6 tranches, puis chaque tranches en 2. Faire des boules en les roulant dans les paumes de vos mains. Pour celles fourrées d’un raisin, mettre le fromage autour du raisin puis rouler entre vos mains. Réserver au frais.
  2. Préparer le reste des ingrédients, puis rouler les boules de fromage dedans. Pour les épices, je trouve qu’un anneau fin est préférable à un enrobage complet pour ne pas trop déranger les papilles !
  3. Réfrigérer jusqu’au service, mais pensez à les retirer du frigo 10 minutes avant de les déguster pour qu’elles soient crémeuses à souhait !

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