Strawberry, banana & Nutella brioche French toast

banana-strawberry-nutella-brioche-perdue-2

Français

Sometimes, I really wonder if brunch can get any better than 2 slices of warm, soft & fluffy brioche cooked to perfection in butter after soaking a delicious vanilla, milk & egg mixture. The possibilities of toppings are endless really, but this is one of my favourite combo.

If only weekends could last all week!

You might also like my banana, cinnamon & honey brioche French toast recipe.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Strawberry, banana & Nutella brioche French toast

  • Servings: 2
  • Print

Ingredients

  • 4 medium slices of brioche
  • 2 medium eggs
  • 60ml whole milk
  • 1 tsp vanilla paste
  • 1 tbsp sugar
  • 2 bananas, sliced
  • a dozen strawberries, halved
  • 2 tbsp of Nutella, warmed up to drizzle
  • 2 tbsp butter

Method

  1. Whisk the eggs, milk, sugar and vanilla in a shallow bowl.
  2. Add the butter to a cold pan and heat over low/medium heat.
  3. Place the brioche in the bowl to absorb the egg mixture on both side and cook until golden, on both sides again.
  4. Arrange on a serving plate and add the toppings before digging in!

Top


Brioche perdue fraise, banane & Nutella

banana-strawberry-nutella-brioche-perdue

Souvent je me demande s’il y a un meilleur plat pour un brunch que deux tranches de brioche perdue, des fruits et du chocolat. Laissez libre court à votre imagination pour accompagner la biroche perdue – pour moi, ceci est une de mes recettes préférées.

Si seulement on pouvait bruncher tous les matins !

Vous aimerez aussi ma brioche perdue banane/cannelle/miel.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Biroche perdue fraise, banane & Nutella

  • Servings: 2
  • Print

Ingrédients

  • 4 tranches de brioche
  • 2 oeufs
  • 60ml de lait entier
  • 1 càc de vanille
  • 1 càs de sucre
  • 2 bananes, en rondelles
  • une douzaines de fraises, lavées, équeuttées et coupées en 2
  • 2 càs de Nutella, passé quelques secondes au micro-ondes pour le liquéfier un peu
  • 2 càs de beurre

Méthode

  1. Dans un bol, battre les oeufs, le lait, le sucre et la vanille.
  2. Mettre le beurre dans une poêle froide et mettre sur un feu doux.
  3. Mettre les tranches de brioche dans le bol pour absorber le mélange d’oeuf et retourner, puis cuire sur les deux faces.
  4. Déposer dans un plat, ajouter les fruits et le Nutella avant de dévorer !

Haut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s