Italian job – ciabatta bruschetta with pesto, tomato sauce & poached egg

Italian job - pesto tomato ciabatta & poached egg

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This is such a satisfying brunch or lunch dish, packed full of Italian flavours. Easy and quick to prepare, it will transport you to Italy at the first mouthful!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Italian job

  • Servings: 2
  • Time: 20 mins
  • Print

Ingredients

  • 2 individual ciabatta rolls
  • 4 tbsp pesto
  • 4 eggs
  • 4 large ripe tomatoes
  • salt & pepper
  • chilli flakes (optional)
  • 1 clove of garlic, diced
  • 4 tbsp olive oil
  • roquette salad to serve

Method

  1. Prepare the tomato sauce first. Bring a pan of water to the boil and immerse the tomatoes for 1 minute, they will then peel very easily, and slice them. Heat the olive oil in a pan and add the tomatoes, garlic and seasoning. Cook for 10 minutes.
  2. Slice the bread lengthwise and toast it in the oven.
  3. Bring a pot of water to the boil and poach the eggs for 2 to 3 minutes. Get out of the water with a slotted spoon and absorb the water gently on kitchen paper.
  4. Spread the pesto over the bread, then the tomato sauce and top with an egg.
  5. Serve immediately with some roquette in balsamic vinegar & olive oil.

Italian job - pesto tomato ciabatta & poached egg 1

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Italian job – bruschetta de ciabatta, au pesto, sauce tomate & oeuf poché 

Italian job - pesto tomato ciabatta & poached egg 4

Ce plat est absolument délicieux pour le brunch ou un déjeuner en terrasse (vous vous y voyez ?), est déborde de saveurs italiennes. Facile et rapide à préparer, il vous transportera en Italie dès la première bouchée !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Italian job

  • Servings: 2
  • Time: 20 mins
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Ingrédients

  • 2 pains ciabatta individuels
  • 4 grosses tomates bien mures
  • 4 càs de pesto
  • 1 gousse d’ail
  • sel & poivre
  • du piment (en option)
  • 4 oeufs
  • 4 càs d’huile d’olive
  • de la roquette en accompagnement

Méthode

  1. Préparer la sauce tomate. Porter une casserole d’eau à ébullition puis plonger les tomates 1 minute. Les retirer de l’eau, les éplucher et les couper en tranches. Chauffer l’huile dans une poele, puis ajouter les tomates, l’ail, le sel & le poivre. Cuire 10 minutes.
  2. Couper le pain en deux dans le sens de la longueur et toaster au four.
  3. Porter une autre casserole d’eau à ébullition puis y pocher les oeufs 2 ou 3 minutes. Les égoutter délicatement pour absorber l’excédent d’eau avec de l’essuie-tout.
  4. Tartiner le pesto sur le pain, ajouter la sauce tomate et un oeuf.
  5. Servir aussitôt avec de la roquette (au balsamique & huile d’olive).

Italian job - pesto tomato ciabatta & poached egg 2

 

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