Almond-stuffed dates

Almond stuffed dates

Français

Simply delicious, with a homemade marzipan-like stuffing, these dates are great to break the fast during Ramadan with a glass of cold milk, or just as a great healthy snack any time!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Almond-stuffed dates

  • Servings: 10 dates
  • Time: 10 mins
  • Print

Ingredients

  • 25g ground almonds
  • 2 tsp honey
  • 1 tsp almond extract
  • 1 tsp orange blossom water
  • cinnamon to sprinkle
  • 10 dates

Method

  1. Mix all the ingredients to make a paste.
  2. Slice the date open and remove the pit.
  3. Stuff the dates, sprinkle with some cinnamon and enjoy!

Almond stuffed dates 2

Top


Dattes fourrées à la pâte d’amande maison

Almond stuffed dates 1

Tout simplement délicieuses, avec une pâte d’amande maison, ces dattes sont un excellent aliment pour rompre le jeûne pendant le ramadan, avec un bon verre de lait froid, ou un en-cas hyper sain à tout autre moment !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Dattes fourrées à la pâte d'amande maison

  • Servings: 10 dattes
  • Time: 10 mins
  • Print

Ingrédients

  • 25g d’amandes moulues
  • 2 càc de miel liquide
  • 1 càc d’extrait d’amande amère
  • 1 càc d’eau de fleur d’oranger
  • de la cannelle pour saupoudrer

Méthode

  1. Mélanger tous les ingrédients pour en faire une pâte.
  2. Ouvrir les dattes et retirer le noyau.
  3. Fourrer les dattes, saupoudrer de cannelle et déguster !

Almond stuffed dates 3

Haut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s