English crumpets & honey orange whipped butter

Crumpets 1

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As soon as I received my February issue of Delicious magazine, the cover recipe screamed at me “please make me!” and so I did immediately. Not even looking at any other recipe, straight to page 113!

And a couple hours later, here we are. I only made half a batch for 2 people, but these crumpets are light and fluffy, and are just taken to the next level with a mouthwatering melting honey whipped butter scented with grated orange zest.

I recommend a nice cup of Earl Grey tea or my Earl Grey latté.

Need I say more?

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Crumpets & whipped butter

  • Servings: 5 crumpets
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Ingredients for the crumpets

  • 135ml whole milk
  • 112g flour, sifted
  • 1 tsp dried yeast
  • ¼ tsp sugar
  • ½ tsp salt
  • butter for greasing

Ingredients for the whipped butter

  • 35g unsalted butter
  • 1 tbsp honey
  • grated zest of ½ an orange

Method for the crumpets

  1. Heat the milk with 25ml water until you can only hold your finger in for a few seconds.
  2. In the meantime, mix the flour, salt, sugar and yeast in a bowl. Make a well in the centre and pour the hot milk stirring with a metal spoon just until you have a smooth mixture. Cover with a towel and leave to rise in a warm spot for 45 minutes.
  3. Grease 5 metal food rings with some butter. Place them in a pan with some butter brushed over the surface. Divide the mixture and cook on the lowest setting for 12 minutes, until there is only a tin bit of raw mixture at the top. Remove the ring, flip the crumpets over and cook for another 2 minutes.
  4. Place the crumpets in a preheated oven at 130°C for 5 minutes, to cook them through completely.
  5. Serve immediately with the whipped butter and extra grated zest or leave as they are to just toast before eating.

Method for the honey & orange whipped butter

  1. Whip the butter at room temperature with a hand mixer.
  2. Add the honey and orange zest and swirl through.

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Crumpets anglais & beurre fouetté au miel et à l’orange

Crumpets

Dès que j’ai reçu le numéro de février du magazine Delicious, la recette en une m’a hurlé de la faire, et je me suis executé immédiatement ! Sans même feuilleter le reste du magazine…

Et nous voilà deux heures plus tard. J’ai divisé la recette d’origine par deux pour faire 5 crumpets, ce qui suffit pour deux personnes. Ces crumpets, une sorte de pancakes levés, sont légers et délicieusement sublimés par un beurre fouetté parfumé au miel et au zeste d’orange.

Les crumpets sont parfaits pour le petit-déj, le brunch ou le goûter. Je recommande de les accompagner d’un thé Earl Grey ou de mon latté au thé Earl Grey.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Crumpets.

  • Servings: 5 crumpets
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Ingrédients pour les crumpets

  • 135ml de lait entier
  • 112g de farine tamisée
  • 1 càc de levure sèche
  • ¼ càc de sucre
  • ½ càc de sel
  • beurre pour graisser

Ingrédients pour le beurre fouetté

  • 35g de beurre doux
  • 1 càs de miel
  • le zest de la moitié d’une orange

Méthode pour les crumpets

  1. Faire chauffer le lait avec 25ml d’eau jusqu’à ne pouvoir tremper le bout du doigts que pendant quelques secondes.
  2. Pendant ce temps, mélanger la farine, la levure, le sucre et le sel dans un bol. Cresuer un puits et verser le lait chaud en mélangeant avec une cuillère en métal, juste assez pour avoir un mélange homogène. Couvrir le bol et laisser lever la pâte pendant 45 minutes.
  3. Graisser 5 cercles en métal avec le beurre, et les placer dans un poele graissée avec du beurre. Diviser la pâte dans les cercles et laisser cuire à feu très bas pendant 12 minutes. Il ne devra rester qu’un peu de pâte crue sur le dessus. Décercler les crumpets et les retourner. Laisser cuire 2 minutes de plus sur cette face.
  4. Enfourner les crumpets 5 minutes dans un four préchauffé à 130°C pour les cuire à cœur.
  5. Les servir immédiatement avec du beurre fouetté et du zeste d’orange, ou les conserver tels quels pour les toaster un peu avant de les déguster plus tard.

Méthode pour le beurre fouetté

  1. Avec un batteur électrique, fouetter le beurre mou.
  2. Ajouter le miel et le zeste d’orange et mélanger un tout petit peu pour donner un effet marbré.

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4 thoughts on “English crumpets & honey orange whipped butter

    1. Moi aussi j’affectionne l’Angleterre, mon pays d’adoption que j’appelle “home” depuis plusieurs années ! Je te recommande ces crumpets, faciles et vraiment trop delicious!

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