Pea soup & artichoke heart

Pea artichoke soup

Français

This soup is simple, easy & quick to make and just delicious. Peas go beautifully with the mint & parsley, and the artichoke hearts floats proudly in the centre of the bowl and gives the dish more flavour and texture.

My home-made croutons are a nice crunchy topping too!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Pea soup with artichoke heart

  • Servings: 4
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Ingredients

  • 400g young garden peas (petits pois)
  • 4 artichoke hearts
  • 1 medium onion, chopped
  • 2 garlic cloves, chopped
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 litre water
  • 2 vegetable stock cubes
  • salt & pepper
  • 1 small bunch parsley
  • 1 small bunch mint
  • juice of 1 lemon
  • 4 dollops crème fraîche

Method

  1. In a pot, heat the oil and sauté the onion. Add the remaining ingredients except the lemon juice and crème fraîche. Bring to the boil and simmer for 15 to 20 minutes.
  2. Remove the artichokes, add the lemon juice and mix the soup until smooth.
  3. Serve into bowls, with the artichoke heart in the centre with a dollop of crème fraîche on top.

Top


Soupe de petits pois & son cœur d’artichaut 

Pea artichoke soup

Cette soupe est facile et rapide à faire, et surtout délicieuse. Les petits pois se marient à merveille avec le persil et la menthe, et les cœurs d’artichaut flottent fièrement au centre du bol pour apporter saveur et texture.

Mes croûtons maison accompagnent cette soupe à la perfection !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Soupe de petits pois & son cœur d'artichaut

  • Servings: 4
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Ingrédients

  • 400g de petits pois
  • 4 cœurs d’artichaut
  • 1 oignon, émincé
  • 2 gousses d’ail émincées
  • 1 càs d’huile d’olive
  • 1 litre d’eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes
  • sel & poivre
  • 1 petit bouquet de menthe
  • 1 petit bouquet de persil
  • le jus d’un citron
  • 4 càs de crème fraîche

Méthode

  1. Dans un fait-tout, faire chauffer l’huile et faire revenir l’oignon. Ajouter le reste des ingrédients, sauf le jus de citron et la crème fraîche. Porter à ébullition, baisser le feu et laisser cuire 15 à 20 minutes.
  2. Retirer les artichauts, ajouter le jus de citron et mixer la soupe.
  3. Servir dans des bols, avec un cœur d’artichaut et une cuillérée de crème fraîche.

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