Roasted lemon, garlic & chilli seabass

Roasted lemon, garlic & chilli seabass

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I love a good fish in the oven. Seabass is probably one of my favourite. I like to flavour it with lemon, parsley, garlic and chilli and accompany it with lovely new potatoes.

Minimum efforts for maximum impact. Try it and let me know what you think!

It goes very well with a side of fennel & orange salad, and a few rocket leaves, simply dressed in olive oil and balsamic vinegar or lemon.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Roasted lemon, garlic & chilli seabass

  • Servings: 2
  • Time: 45 mins
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients

  • 2 whole seabass, cleaned and scored
  • 1 lemon, sliced
  • 3 garlic cloves, crushed
  • 1 bunch parsley, shredded
  • 2 chillies, sliced
  • 500g new potatoes
  • 6 tbsp olive oil
  • salt & pepper

Method

  1. Place the potatoes into an oven dish, season with salt & pepper and add 4 tbsp olive oil. Mix well to coat and place in a preheated oven at 180°C for 30 minutes.
  2. In the meantime, season the sea bass with the remaining ingredients. Pour 1 tbsp olive oil on top of each fish and bake on top of the potatoes for 15 minutes or until cooked through.

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Bar rôti au citron, à l’ail et au piment 

Roasted lemon, garlic & chilli seabass

Je suis une grade amatrice de poisson au four. Le bar est probablement l’un de mes préférés. J’aime l’accompagner de pommes de terres nouvelles et le parfumer avec de l’ail, du persil, du citron et du piment.

Un minimum d’effort pour un maximum d’effet. Essayez et dites-moi ce que vous en pensez !

Ce plat s’accompagne bien d’une salade de fenouil & orange, et de quelques feuilles de roquette, simplement assaisonnées d’huile d’olive et de vinaigre balsamique ou de citron.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Bar rôti au citron, à l'ail et au piment

  • Servings: 2
  • Time: 45 mins
  • Difficulty: facile
  • Print

Ingrédients

  • 2 bar entiers nettoyés et entaillés
  • 1 citron, en rondelles
  • 3 gousses d’ail, émincées
  • 1 bouquet de persil, émincé
  • 2 piments, émincés
  • 500g de pommes de terres nouvelles
  • 6 càs d’huile d’olive
  • sel & poivre

Méthode

  1. Placer les pommes de terre dans un plat allant au four, assaisonner de sel et poivre et verser 4 càs d’huile d’olive. Mélanger pour enrober uniformément, et enfourner dans un four préchauffé à 180°C pendant 30 minutes.
  2. Pendant ce temps, assaisonner les poissons avec le reste des ingrédients, verser 1 càs d’huile d’olive sur chaque poisson et placer sur les pommes de terres pour 15 minutes ou jusqu’à cuisson complète du poisson.

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