Fondant au chocolat – to share

Fondant au chocolat

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Decadent is the word I would use to describe this incredibly easy to make fondant au chocolat, which can be as gooey as you want if you reduce the baking time.

I would suggest to use the best quality chocolate you can get, and I prefer to use dark chocolate (70% cocoa solids).

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Fondant au chocolat.

  • Servings: 6
  • Time: 30 mins
  • Print

Ingredients

  • 200g dark chocolate
  • 120g butter
  • 3 eggs
  • 100g icing sugar + for dusting, sifted
  • 20g plain flour, sifted
  • 35ml double cream

Method

  1. Melt the chocolate and butter together.
  2. Beat the eggs, sugar and flour together.
  3. Add the chocolate mixture and cream and mix again.
  4. Pour into a lined 20cm tin and bake in a preheated oven at 180ºC for 20 minutes.
  5. Leave to cool slightly, and serve dusted with icing sugar.

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Fondant au chocolat

Fondant au chocolat

Ce fondant au chocolat est tout ce dont je rêve quand une envie folle de chocolat me prend. Il est facile et rapide à faire.

Je vous suggère d’utiliser un chocolat de bonne qualité – j’aime le chocolat noir à 70%.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Fondand au chocolat

  • Servings: 6
  • Time: 30 mins
  • Print

Ingrédients

  • 200g de chocolat
  • 120g de beurre
  • 3 oeufs
  • 100g de sucre glace, tamisé
  • 20g de farine, tamisée
  • 35g de crême entière liquide

Méthode

  1. Faire fondre le beurre et le chocolat.
  2. Fouetter les oeufs, le sucre et la farine.
  3. Ajouter le mélange de chocolat et la crême et mélanger de nouveau.
  4. Verser dans un moule de 20cm de diamètre et enfourner dans une four préchauffé à 180ºC pendant 20 minutes.
  5. Laisser refroidir un peu et servir saupoudré de sucre glace.

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