Provencal fish

Fish provencal

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A one-dish wonder that only needs a few minutes prep, this baked fish is surely a great recipe to have handy when busy doing something else. The veg are sweet after roasting and the fish is fragrant thanks to the basil marinade. A squeeze of lemon juice and you are good to dig in!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Provencal fish

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins prep + 45 mins baking
  • Difficulty: easy
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Ingredients

  • 600g cod, into 4 portions
  • 1 bunch basil
  • 1 veg stock cube
  • 2 carrots, sliced
  • 2 courgettes, sliced
  • 2 peppers, sliced
  • 2 red onions, sliced
  • 4 garlic cloves, whole
  • cherry tomatoes on the vine
  • 5 tbsp olive oil
  • salt & pepper

Method

  1. Make the marinade by blending the basil, 2 tbsp olive oil, stock cube. Season the fish with salt & pepper and pour over it, coat well and leave to marinate in the fridge.
  2. Place all the veg in a oven-proof dish, pour 3 tbsp olive oil, season and mix to coat.
  3. Place in a preheated oven at 180ºC for 30 minutes.
  4. Add the cod on top of the veg along with the tomatoes and place back in the oven for a further 15 mins or until the fish is cooked. Finish with basil leaves and serve.

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Cabillaud à la provençale 

Fish provencal

Ce plat de poisson ne nécessite que quelques minutes de préparation. Je trouve que c’est un bonne recette à garder sous le coude pour les jours où vous serez occupé(e) à faire autre chose que la cuisine. Les légumes sont sucrés après avoir été rôtis et le poisson bien parfumé grâce à la marinade au basilic. Un filet de jus de citron pour finir et le tour est joué !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Cabillaud à la provençale

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins prep + 45 min de cuisson
  • Difficulty: facile
  • Print

Ingrédients

  • 600g de cabillaud, coupé en 4
  • 1 bouquet de persil
  • 1 bouillon cube légume
  • 2 carottes, tranchées
  • 2 courgettes, tranchées
  • 2 poivrons, tranchées
  • 2 oignons rouges, tranchées
  • 4 gousses d’ail entière
  • des tomates cerises grappe
  • 5 càs d’huile d’olive
  • sel & poivre

Méthode

  1. Faire une marinade en mixant le basilic, le cube, 2 càs d’huile d’olive. Assaisonner le poisson avec du sel & du poivre et verser la marinade dessus. Mélanger pour bien enrober le poisson et laisser mariner au frais.
  2. Placer tous les légumes dans un plat allant au four, assaisonner et verser le reste d’huile d’olive. Mélanger et enfourner dans un four préchauffé à 180ºC pendant 30 minutes.
  3. Ajouter le poisson et les tomates et cuire pendant 15 minutes. Finir avec quelques feuilles de basilic et servir.

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