Garlic & Coriander naan

Garlic & coriander naan

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Warm, fragrant and fluffy naan – this is what these little delicacies are. They work wonders with any curry (try my prawn curry) and are very easy to make. You just need to plan a bit in advance as they will need 1 hour to rise.

Thanks to Sanjana from the amazing KO Rasoi blog for inspiring me, brilliant recipe which is better than the previous one I used!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Garlic & coriander naan

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins + 1 hour raising time
  • Difficulty: easy
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Ingredients

  • 300g plain flour, sifted
  • 1 tsp dried fast action yeast
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp sugar
  • 2 tbsp fresh coriander, chopped
  • 2 tbsp sunflower oil
  • 140ml warm water
  • 2 tsp Greek yogurt
  • 50g salted butter
  • 4 garlic cloves, sliced

Method

  1. Dissolve the yeast in the water.
  2. In the bowl of a stand mixer, add the flour, salt, sugar, half the coriander and make a well in the middle.
  3. Pour the yeast mixture, oil and yogurt and mix with a spatula until the dough comes together.
  4. Then knead with the mixer’s hook attachment, on a medium speed for 5 minutes. Form a nice ball, place in a bowl, cover with cling film and leave to rise for 1 hour in a warm place.
  5. Divide the dough into four, roll out and shape by stretching one side to obtain a tear drop shape.
  6. Cook on a floured baking sheet, in a preheated oven at 200°C for 5 to 10 minutes.
  7. In the meantime, put the butter and garlic in a cold pan over a low heat and cook for 2 minutes. Remove from the heat and add the remaining coriander.
  8. Brush the cooked naans with the butter and serve warm.

Top


Naans ail & coriandre  

Garlic & coriander naan

Ces petits pains légers, parfumés et bien chauds sont des naans indiens vraiment trop bons. Ils accompagnent à merveille un curry (aux crevettes par exemple) et sont très faciles à réaliser. Il vous faudra juste prévoir un peu d’avance puisqu’il faut une heure à la pâte pour lever.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Naans ail & coriandre

  • Servings: 4
  • Time: 10 mins + 1 heure de repos
  • Difficulty: easy
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Ingrédients

  • 300g de farine tamisée
  • 1 càc de levure de boulanger sèche
  • 1 càc de sel
  • ½ càc  de sucre
  • 2 càs de coriandre fraîche émincée
  • 2 càs d’huile de tournesol
  • 140ml d’eau tiède
  • 2 càc de yaourt grec
  • 50g de beurre salé
  • 4 gousse d’ail, en fines tranches

Méthode

  1. Faire dissoudre la levure dans l’eau.
  2. Dans le bol d’un robot pâtissier, mélanger la farine, le sel, le sucre et la moitié de la coriandre, et faire un puits.
  3. Verser le mélange eau/levure, l’huile et le yaourt et mélanger à la spatule pour faire une boule qui se tienne.
  4. Pétrir alors la pâte avec le crochet du pétrin pendant 5 minutes à vitesse moyenne. Faire une belle boule de pâte, la placer dans un bol et couvrir avec du film alimentaire. Laisser gonfler pendant une heure dans un endroit chaud.
  5. Diviser la pâte en 4, et la rouler sur une surface farinée et lui donner une forme de goutte en étirant un côté.
  6. Faire cuire sur une plaque farinée dans un four préchauffé à 200°C pendant 5 à 10 minutes.
  7. Pendant ce temps, mettre le beurre et l’ail dans une poêle froide et faire cuire pendant 2 minutes à feu très doux. Ajouter le reste de la coriandre.
  8. Beurrer au pinceau les naans et servir chauds.

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