Roasted apricots, rocket & goat’s cheese salad

Roasted apricot, rocket, goats cheese salad

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I had some apricots left in my fridge and wondered what I could do with them. I wanted to try something unusual and this salad is actually a nice ray of sunshine to catch the last bit of Summer left.

The tangy cheese is well balanced by the sweetness of the fruit and the honey, the peppery rocket awakens your palate with its peppery notes and the nuts are crunchy. All in all quite delicious!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Roasted apricots, rocket & goat's cheese

  • Servings: 2
  • Time: 30 mins
  • Difficulty: very easy
  • Print

Ingredients

  • 2 large handfuls of rocket
  • 4 apricots, stoned and halved
  • 80g goat’s cheese, into 8 slices or chunks
  • 2 tbsp honey
  • a dozen pistachios, chopped

Method

  1. Roast the apricots in a preheated oven at 180ºC for 20 minutes and leave to cool.
  2. Arrange the rocket on the plates. Arrange the apricot halves and top with one slice or chunk of cheese.
  3. Drizzle with honey and sprinkle with pistachios.

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Salade d’abricots rôtis, chèvre et roquette

Roasted apricot, rocket, goats cheese salad

Il me restait quelques abricots et me demandais ce que je pouvais bien en faire. Je voulais quelque chose d’inhabituel et cette salade est en fait un beau rayon de soleil pour capturer les derniers jours d’été dans votre assiette.

L’acidité du fromage est bien équilibrée par le sucre des fruits et du miel, la roquette exprime tout son caractère poivrée pour éveiller votre palais alors que les pistaches sont très croquantes. En un mot : délicieux !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Salade d'abricots rôtis, chèvre et roquette

  • Servings: 2
  • Time: 30 mins
  • Difficulty: facile
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Ingrédients

  • 2 grosses poignées de roquette
  • 4 abricots, dénoyauttés et coupés en deux
  • 80g de chèvre, coupé en 8 rondelles ou morceaux
  • 2 càs de miel
  • une dizaine de pistaches, concassées

Méthode

  1. Faire rotir les abricots dans un four préchauffé à 180ºC pendant 20 minutes puis laisser refroidir.
  2. Placer la roquette dans chaque assiette, disposer les moitiés d’abricots dessus et arranger une tranche de fromage sur chacune d’elles.
  3. Verser un filet de miel sur chaque abricot et parsemer de pistaches.

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