Banana & honey brioche perdue

Brioche perdue

Français

Brioche perdue is actually French toast made out of brioche instead of (stale) bread. It is so comforting and I love making it on Sunday mornings for a lovely brunch. I usually put fresh berries on top, but sometimes, I like to have some bananas quickly cooked in buter to make them softer and sweeter.

I usually let my brioche slices go stale overnight so they can really absorb the eggy mixture.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Banana & honey brioche perdue

  • Servings: 2
  • Time: 10 mins
  • Difficulty: easy
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Ingredients

  • 4 brioche slices
  • 2 eggs
  • 40ml milk
  • 1 tbsp sugar
  • 1 tsp vanilla paste
  • 2 tsp honey
  • 2 tbsp butter
  • 2 bananas, sliced
  • sprinkle of cinnamon

Method

  1. Beat the eggs, vanilla, sugar and milk together in a shallow plate.
  2. Soak the brioche slices in the egg mixture on both sides.
  3. Fry each side in a preheated pan with some butter until nice and golden.
  4. In a another pan, fry the bananas slices with some butter on both sides until golden.
  5. Place the brioche perdue on each plate, add the banana and honey and sprinkle some cinnamon.

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Brioche perdue banane & miel  

Brioche perdueLa brioche perdue est le partenaire idéal d’un bon brunch du dimanche. En général, j’y ajoute des fruits rouges mais parfois des bananes poêlées dans un peu de beurre s’y prettent à merveille.

Je préfère sortir mes tranches de brioche la veille au soir et les laisser sécher à l’air libre pour qu’elles puissent vraiment absorber les œufs.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Brioche perdue, bananes poêlées et miel

  • Servings: 2
  • Time: 10 mins
  • Difficulty: facile
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Ingrédients

  • 4 tranches de brioche
  • 2 bananes
  • 2 œufs
  • 40ml de lait
  • 1 càs de sucre
  • 2 càc de miel
  • 1 càc de vanille
  • 1 pincée de cannelle

Méthode

  1. Battre les œufs, le sucre, la vanille et le lait dans une assiette creuse.
  2. Tremper les tranches de brioche des deux côtés dans le mélange d’œuf.
  3. Faire dorer sur les deux côtés dans une poêle préchauffée avec un peu de beurre.
  4. Dans une autre poêle, faire dorer les bananes dans un peu de beurre.
  5. Placer les tranches de brioches sur une assiette, ajouter les bananes, le miel et saupoudrer de cannelle.

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