Pizza dough

Pizza dough

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This quick and easy pizza dough will be a blank canvas to let your creativity go! Just make a batch and add your favourite toppings to create a tasty pizza!

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Pizza dough

  • Servings: 2
  • Time: 10 mins + rising time
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients

  • 250g plain flour, sifted
  • 1 tbsp dry instant yeast
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp olive oil
  • about 125ml tepid water

Method

  1. Mix the yeast into half of the water to dissolve.
  2. Add the flour into a bowl, add salt and oil and mix with a spatula. Add the yeast mixture and add the remaining water progressively until a ball starts forming.
  3. Transfer into the bowl of a stand mixer with the hook attachment and knead for 5 minutes at medium speed. If you don’t have a stand mixture, knead on a clean floured surface for 10 minutes.
  4. Shape the dough into a ball, place back into a bowl, cover with cling film and leave to rise in a warm spot for 30 minutes minimum.
  5. Then roll into two pizza bases, or turn the dough into appetizer-sized pizza.

Top


Pâte à pizza  

Pizza dough

Servez-vous de cette pâte à pizza comme d’une toile blanche pour exprimer votre créativité ! Ajouter simplement vos ingrédients préférés pour créer une pizza délicieuse !

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Pâte à pizza

  • Servings: 2
  • Time: 10 mins + temps de repos
  • Difficulty: facile
  • Print

Ingrédients

  • 250g de farine tamisée
  • 1 càs de levure de bolanger sèche
  • 1 càc de sel
  • 2 càs d’huile d’olive
  • environ 125ml d’eau tiède

Méthode

  1. Mélanger la levure dans la moitié de l’eau et laisser dissoudre.
  2. Mettre la farine dans un bol (de robot à pâtisser si vous en possédez un), ajouter le sel et l’huile et mélanger avec un spatule. Ajouter le mélange de levure et l’eau restante progressivement jusqu’à ce que la pâte se tienne.
  3. Pétrir la pâte dans le robot avec le crochet à pétrir pendant 5 minutes à vitesse moyenne ou à la main sur une surface propre et farinée pendant 10 minutes.
  4. Faire une boule avec la pâte, la mettre dans un bol, couvrir avec du film alimentaire et laisser gonfler dans un endroit chaud pendant au moins 30 minutes.
  5. Abaisser alors la pâte por en faire 2 pizzas ou des mini pizza pour apéritif.

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