Merguez & red pepper pizza

Merguez & red pepper pizza

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Warning: delicious flavour combination inspired by by North African heritage ahead! This is surely a Mediterranean pizza where the spicy merguez sausages are tempered by the sweet red peppers, and the rocket and olives come as great fresh finishing touches.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Merguez & red peppers pizza

  • Servings: 2
  • Difficulty: fairly easy
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Ingredients

  • 1 of my pizza dough
  • 6/8 merguez sausages, cooked just to render most of the fat
  • 250ml tomato passata
  • 1 mozzarella ball, torn into chunks
  • 1 handful rocket leaves
  • 1 handful mixed olives
  • 1 red pepper, in stripes
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 small red onion, sliced
  • 1 tsp chilli flakes
  • 1 tsp dried oregano
  • salt & pepper

Method

  1. Divide the piza dough into 2 and roll out on a floured surface. Transfer onto two floured pizza trays.
  2. Spread with an even layer of tomato passata.
  3. Add, the merguez, pepper, onion and mozarella on each one.
  4. Sprinkle with the oregano, chilli flakes, salt and pepper. Finish with a drizzle of olive oil.
  5. Cook for 15 minutes in a pre-heated oven at 220°C.
  6. Once cooked, transfer onto serving dish and add rocket and olives.

Top


Pizza merguez & poivron rouge 

Merguez & red pepper pizza

Attention : mélange de saveurs inspirées par mon héritage nord-africain en vue ! Cette pizza est composée de tout ce qu’il y a de plus méditerranéen. La douceur du poivron rouge vient tempérer les épices des merguez et la roquette et les olives viennent finir cette pizza en beauté et en fraîcheur.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Pizza merguez & poivron rouge

  • Servings: 2
  • Difficulty: assez facile
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Ingrédients

  • 1 quantité de ma pâte à pizza
  • 6/8 merguez, juste assez cuites pour les débarasser de leur gras
  • 250ml de purée de tomates
  • 1 mozzarella, en morceaux
  • 1 poignée de roquette
  • 1 poignée d’olives
  • 1 poivron rouge, en lamelles
  • 1 petit oignon rouge, en lamelles
  • 2 càs d’huile dolive
  • 1 càc de piment en flocons ou moulu
  • 1 càc d’origan seché
  • sel & poivre

Méthode

  1. Diviser la pâte à pizza en deux et abaisser au rouleau sur un plan de travail fariné. Transférer sur deux plaques à pizza farinées.
  2. Etaler une couche de purée de tomate.
  3. Ajouter les merguez, le poivron, l’oignon et la mozzarella sur chacune des pizzas.
  4. Saupoudrer d’origan, de piment, de sel et de poivre et finir avec un filet d’huile d’olive.
  5. Cuire 15 minutes dans un four préchauffé à 220°C.
  6. Une fois cuites, placer sur un plat ou une planche et finir avec la roquette et les olives.

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