Creamy chicken penne, roasted tomatoes & basil

Chicken pasta creamy sauce

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Who doesn’t enjoy a nice pasta dish now and then? My hubby is traumatised by his student’s years spent eating tons of pasta and sauces in jars, so I need to be a tiny bit creative for him to actually eat any of my pasta dishes (even though I never use sauces out of a jar!)! This one definitely hits the spot and it’s ready to be on the table in 15 minutes max. The creamy sauce goes perfectly with the chicken and the basil and my slow roasted tomatoes bring a real Italian flair.

I say Miam Miam & Yum to that! Do you?

Creamy chicken pasta, roasted tomatoes & basil

  • Servings: 4
  • Difficulty: very easy
  • Print

Ingredients

  • 400g fresh penne pasta
  • 2 chicken breasts, halved
  • 250ml double cream
  • 250ml veg stock (or 1 veg stock cube in 250 hot water)
  • 100g of my slow roasted tomatoes
  • 1 dozen basil leaves
  • 1 tsp dried oregano
  • 4 tbsp grated parmesan
  • salt & pepper
  • chilli

Method

  1. Cook the pasta according to the packet instructions.
  2. In the meantime, pan fry the chicken and leave aside on a plate. In the same pan, pour the cream and all the other ingredients and bring to the boil.
  3. Put the chicken back into the pan. Add the cooked pasta, toss and serve with extra black pepper, cheese and basil.

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Penne au poulet, crème, tomates confites & basilic  

Chicken pasta creamy sauce

Qui n’apprécie pas un bon plat de pâtes de temps en temps ? Mon mari étant traumatisé par ses années d’étudiant passées à avaler des tonnes de pâtes avec des sauces préparées, je dois faire preuve d’un peu de créativité pour qu’il mange mes plats de pâtes à moi (sans sauce du commerce !) ! Celui-ci remplit le brief et il est prêt en 15 minutes chrono. La sauce à la crème va parfaitement avec le poulet, et le basilic et mes tomates confites lui confèrent un certain style italien.

Moi, je dis Miam Miam & Yum ! Et vous ?

Penne au poulet, crème, tomates confites & basilic

  • Servings: 4
  • Difficulty: très facile
  • Print

Ingrédients

  • 400g de penne fraîches
  • 2 blancs de poulet, en escalope
  • 250ml de crème entière
  • 250ml de bouillon de légume (ou un cube dilué dans 250ml d’eau chaude)
  • 100g de mes tomates confites
  • 1 douzaine de feuilles de basilic
  • 1 càc d’origan séché
  • 4 càs de parmesan râpé
  • sel & poivre
  • piment

Méthode

  1. Faire cuire les pâtes en suivant les instructions du paquet.
  2. Pendant ce temps, faire cuire le poulet avec un tout petit filet d’huile d’olive et mettre de côté dans une assiette. Dans la même poêle, verser la crême et tous les autres ingrédients et porter à ébullition.
  3. Remettre le poulet dans la poêle. Ajouter les pâtes cuites, mélanger et servir avec du poivre, du parmesan et du basilic.

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4 thoughts on “Creamy chicken penne, roasted tomatoes & basil

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